Ørretfilet med svart saus

Dette er en asiatisk inspirert rett jeg lager med rød fisk fra tid til annen. Den består av ris, kecap manis-saus, rød fisk og stekte grønnsaker. Det går drøye tre kvarter med til å lage denne retten, tenker jeg. Grønnsakene kan du variere etter smak

4 personer

900 g ørretfilet
1 dl ris
4 store gulrøtter
1 pk sukkererter (150 g)
8 asparges
1 liten boks vannkastanjer
1 liten boks bambusskudd
1,5 dl kecap manis
2 ss kecap asin (salt soyasaus)
1 rød chili renset for frø
3 store fedd hvitløk
1 bit ingefær på størrelse med ca 3 tomler
saften av 1/2 lime



1. Finskjær fiskefileten og dra ut eventuelle bein som sitter fast. En god fiskepinsett er nødvendig på kjøkkenet for min del.

2. Rens chilien for frø og del i små biter. Rens ingefær og del i små biter. Rens hvitløken. Mos alt i en morter til en jevn blanding. Litt biter gjør ingen ting. Pass deg så du ikke får saft fra chilien i øynene når du holder på...

Skjær ingefær og chili i biter først så sparer du en del jobb



Du behøver ikke å lage dette helt fint. Litt biter i er bare godt


3. Rør blandingen fra 2. inn i kecapene og tilsett saften fra limen.

4. Ha litt nøytral olje i en ildfast form eller liten stekepanne og fordel litt utover. Legg fisken med skinnsiden ned på oljen.

5. Smør forsiktig litt saus på fisken så hele fileten er dekket. Jeg bruker en teskje til å helle over og fordeler med den butte enden på skjea. Legg noen biter fra ingefær-blandingen på fisken.

Slik ser fileten ut når den er ferdig



6. Stekes på 165 grader i 25 minutter. Fisk fiskefileten er veldig tykk må du øke steketiden. Denne var tynn 2,5 cm maks på det tykkeste. Ta fisken ut en 4-5 ganger under steking og ha på mer saus. Spar en 4-5 ss

7. Kok risen

8. Rens og stek grønnsakene raskt i en panne med litt nøytral olje

Friske og fine farger




9. Tilsett halvparten av resten av sausen i grønnsakene. Resten av sausen serveres til risen




Server! Fisken smaker godt av kecap og ingefær! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits