Stekt fisk og råkostsalat med tørkede tranebær

Her følger nok et forslag til fiskemiddag med mye grønnsaker :-) Retten er kjapp, enkel, krever få innkjøpsvarer og tar ikke lenger tid enn potetene tar å steke i ovnen (les ca 30 minutter). Salaten har jeg mer eller mindre knabba fra kantina på jobben. Tror all hvit fisk vil fungere her.  Siden den paneres går det fint å kjøre sei som ofte er billigst og smaker mye. Ellers ville jeg velge torsk(efisk) eller uer. Steinbit er ingen favoritt hos meg.

Innkjøpsvarer:
300 g hvit fiskefilet
3 ss rømme
1 ss majones
1/2 liten potte persille
1/3 lite hode hvitkål
 1 dl tørkede tranebær
1/2 dl hvit/rosevinrester eller eplemost/eplejuice. Alternativ sitron, vann og litt sukker

Hyllevarer:
3 ss hvetemel
1 dl griljermel
Saften av 1 lime eller en halv sitron
Kvernet salt og pepper
2 poteter
25 g smør
Sukker
Litt olivenolje

1. Sett ovnen på 225 grader varmluft. Skjær potetene i båter. Ha på olivenolje, salt og pepper og stek potetene. Etter 15 minutter: Rør rundt og sett på grillelement oppe + varmluft. Stek 6-7 minutter til

Mens potetene står i ovnen

2. Kok opp vann/eplejuice og tranebær. Når væsken er trukket opp av bærene: sett til side.

3. Snitt kålen. Ha over saften av nesten 1/4 lime, pepper, tre klyper salt og 2 ss av vin/juice/sitronvann. Bland inn bærene og 3 ss vann. Sett råkostsalaten i kjøleskapet til servering

4. Renskjær fisken. Bland mel, griljermel, salt og pepper på en tallerken og kvern over litt salt og pepper. Ha lime på alle sidene av fisken og vend filetene i griljerblandingen. Gjenta dette to ganger

6. Stek fisken på god varme i godt med smør. Fisken trekker til seg mye smør, så ikke ha i alt på en gang. Tilsett resten når du har snudd fisken første gang og vend på panna så det kommer under filetene. Demp varmen når fisken er snudd

7. Bland rømme, majones, hakket persille med salt, pepper, litt limesaft og en klype sukker

Det var det!





 

 

 

4 kommentarer

Marit

27.10.2010 kl.09:51

NAM! Det hørtes kjempegodt ut, og sunt... må prøves :)

Tina Helen

27.10.2010 kl.13:25

Det vil jeg prøve :)

slowfoodfastfood

27.10.2010 kl.19:50

Tina Helen:

Lykke til - det er kjapt og greit!

slowfoodfastfood

27.10.2010 kl.20:13

Marit: Bra flere ser på det som sunt! Det er ikke noe galt med smør..

Skriv en ny kommentar

hits