Laks på lørdag

Vi kjøpte litt laks og ørret i dag, og jeg lagde tre varianter. To med rå råvare, en med langstekt på 50 grader.

Som tilbehør hadde jeg brød og salat. For variasjonen hadde vi også litt ost, frukt og skinke. Så det ble nok en helgekveld med småspising - deilig!

Langstekt rød fisk:
Soyasaus
Finrevet skall av en halv sitron.
150 g laks eller ørret

Legg fiskestykket i en ildfast form. Ha på revet sitronskall. Ha på soyasaus til fisken er "mettet". Stekes på 55 grader i nærmere to timer. Fisken blir mør, ikke stekt. Den beholder noe av den råe følelsen, uten å minne om sushi. Etterfyll med soyasaus to ganger uten steking.

Saus 1
1/4 dl soyasaus
1 ts riseddik (eller hvitvinseddik)
To stilker sitrongress
2 ss vann
2 piri-piri

Mos det myke fra sitrongresset i morter. Ha dette i soyasausen. Kutt noe av stilkene i tynne ringer. Ha dette i også. Skjær stilkene av piri-piriene og klem på de med fingrene. Dette vil løsne mesteparten av frøene og de vil dette ut. Skjær i ringer og ha i soyasausen. Tilsett også eddiken og la stå kaldt.

Saus 2
1 fedd most hvitløk
1 ts sesamolje
2 ss limesaft
1/2 ts sukker

Rør alt sammen


2 kommentarer

matentusiasten

12.09.2010 kl.00:30

Bra jobba! Husker du etterlyste måter å tilberede laks på. Har du prøvd tallerkenkokt laks? Leste om det i boka til Andreas Viestad, og prøvde det forleden. Hvis du ikke allerede vet det er prinsippet at du varmer opp tallerkenene til ca 100 grader, og legger tynne skiver laks på den, og presser litt sitronsaft over. I løpet av et par minutter skifter den farge til lett rosa. Toppes med vårløk, agurk og dill. Veldig friskt og godt! Anbefales! (kommer sikkert mer om det i bloggen).

slowfoodfastfood

12.09.2010 kl.13:27

matentusiasten: Takk for tipset! Genialt - skal prøve det asap!

Skriv en ny kommentar

hits