Ovnsbakt fisk med høstens grønnsaker og persillesaus

Kan ikke gjøre annet enn å skryte litt av denne retten  - dette ble veldig godt og passer perfekt på en hverdagslig kveld om høsten. Når man har litt tid.. - det tar fort en time dette her. Men grønnsakene er så fine nå - bare pass på prisene. Rema 1000 selger akseptable persillerot for kr 7 og flotte serrerirøtter til 9 kr pr stk. Vanligvis er jeg negativ til Remas grønnsaker, men i dag var det bra. Var innom Ultra for det meste andre.

Jeg har fra tid til annen lagd en grønnsakspanne og stekt hvit fisk ved siden av. Tilbehør har vært rømme og hakket persille, og jeg har ofte panert fisken. Hvit fisk - det meste av disse fungerer. Selv er jeg ingen fan av steinbitt, men bruker gjerne torsk, isgalt eller flyndre til dette. Forskjellige typer, ja, men seriøst - det er ikke så nøye etter min mening.

Isgalt er fast, har mye, men mild fiskesmak og er enkel å håndtere. Jeg bruker den i carryer og ville foretrukket den til denne retten hvis jeg skulle velge mellom alle fisketyper moderat priset.


2 matglade personer
500 g isgaltfilet
4 gulrøtter
2 persillerøtter
5 poteter - jeg brukte Aksel denne gangen, ellers pimpernell eller alt mulig annet
1 liten potte persille
Bladene fra to stilker sellerirot
Bladene fra 3 stilker av persillerota
2 røde paprika
1 liten agurk
4-5 stilker asiatisk vårløk, eller to vanlige



Hyllevarer
1 halv sitron
olivenolje
20 + 30 g smør
0,5 dl matfløte
Hvitvinseddik
Fiskekrydder etter smak .- jeg brukte rett og slett kverna fra Hindu med ingefær og sitronpepper
Salt og pepper
1 liten ts hvetemel

1. Rens og del gulrøtter og persillerot i grove biter. Skjær gjerne på langs for å få større flate. Vask og del potetene i båter.
2. Ha grønnsakene i en ildfast form eller liten langpanne. Ha over 2-3 ss olivenolje, saften av en halv sitron, 0,5 dl vann og 20 g smør i små bilter. Finnhakk bladene fra persillerota og ha dette over grønnsakene. Bland veske og urter ved å røre rundt
3. Ha panna med grønnsakene inn i ovnen på 225 grader, dekk med aliminiumsfolie. Stek ca 20 minutter.
4. Finskjær og krydre fiskefileten. Legg disse opp på grønnsakene. Hev varmen ti 250 grader og stek i 15 minutter.
5. I mellomtiden snittes agurken med ostehøvel og paprikaene skjæres i tynne ringer. Skjær våløken etter smak. Legg på en tallerken, gjerne pastatallerken. Tilsett 2 ss hvitvinseddik og pepper.
6. Smelt 30 g smør i kjele med o,5 dl matfløte. Finhakk persillen og bladene fra sellerirota. Ha dette i fløteblanding. Rør. 7. Ta ut panne fra ovnen.
8. Tilsett 1 ts hvetemel i persillesausen. Rør fort og godt. Tilsett væske fra fiskepanna.
9. Kjør sausen kjapt med stavmikser, den skal være hakket, ikke kjørt til mos.
10. Fortsett å tilsette væske fra panna til persillesausen har passe konsistens.
11. Server asap

Nam!!


Grønnsaker ferdig kuttet


Isgaltfiletene klargjort






Paprika- og agurksalat

Panne og persillesaus

Og så litt salat

Én kommentar

Hege

10.09.2010 kl.06:45

Det så veldig godt ut! Skal prøves!

Skriv en ny kommentar

hits