Ham-, cheese- 'n fishburger

Interrail Januar 1997:

Hva får man hvis du bestiller en Hamburger i Bratislava?
Et varmt rundstykke delt i to, sauerkraut over og under en 1 cm skive kokt skinke, dressing. Ketsjup og sennep etter smak

Hva får man hvis du bestiller en Cheeseburger i Bratislava?
Et varmt rundstykke delt i to, sauerkraut over og under en 1 cm skive stekt ost, dressing. Ketsjup og sennep etter smak .

En god historie for matnerder!

Slowfoodfastfood.blogg.no august 2010

Hva får du hvis du bestiller en fishburger?
En grilla ciabatta delt i to, rømmedressing over og under en 150 g seikarbonade, grønnsakssalat. Sure agurker etter smak

2 porsj.

1 pk seikarbonader med purre og hvitløk, Lofoten.
1 4-pk med ciabattaer
4 store gulrøtter
1/2 liten hvitkål
2 stilker vårløk
1 stor stilk stangselleri
4 ss rømme
3 ss melk (vann funker også)
1 sitron
1 minipotte persille
8 små, søte agurker. Evt 1/2 slangeagurk

Hyllevarer
Kvernet pepper
Sukker
Santa Maria krydder Dill & Pepper
Smør til steking
Hvitvinseddik

1. Sett ovnen på 225 varmluft og sett inn ciabattanene etter ca 15 minutter, avhengig av hvor lang tid du bruker på resten.

2. Snitt kål med en ostehøvel. Rens gulrot og riv. Ha kål og gulrot i en bolle. Vend inn saften av en halv sitron (det blir ikke surt, bare syrlig etter min smak). Vend inn grovkornet pepper

3. Del agurk. Hell over hvitvinseddik og dillkrydder

3. Finsnitt vårløk og stangselleri. Bruk det grønne på sellerien! Ikke alt, bar til to stilker. Finhakk persille. Ha alt i en liten bolle. Ha i rømme og saften av 1/4 sitron. Rør. Tilsett 1 liten ts dillkrydder og 1/4 ts sukker.

4. Ha smør i to stekepanner. Ha karbonadene i den ene. Sett varmen på 6. Skru ned til 4. ta ca 10 minutter. Ha samtidig ciabattaene delt i to med "innmaten" ned i den andre panna med mye smør. Stek til noe brunet/grillet.

5. Server!

6. Nyt? Godt, ja, men ingen total nytelse. Hverdagsmat. Kjapt, ganske billig og enkelt.



Vi spiser to pr pers.

2 kommentarer

Tonje

27.08.2010 kl.00:02

Nammm... det fikk jeg lyst på:D

Deres kattepus var også utrolig skjønn!

slowfoodfastfood

27.08.2010 kl.18:06

Tonje: takk! det beste er at vi har to like (nesten..)

Skriv en ny kommentar

hits