Forslag til smakssetting av laks/ørret?

Vi grilla laks i dag. Hadde egentlig tenkt ørret som vi foretrekket foran laksen begge to. Men laks 89 kr kg, ørret 169. Derfor ble det laks. Jeg synes det er vanskelig å smaksette rød fisk og har derfor ikke brukt det så mye.

Lagde to varianter til oss to. Jeg liker ofte å gjøre det på den måten. Det tar ikke lenger tid, man får brukt mer av det som står i skapet, og kanskje en gang kommer man på noe genialt. Denne gangen ble en variant nokså god, den andre meget god. Særdeles godt manglet totalt, men jeg får prøve igjen senere. Noen som har noen ideer?

Vi grilla laksen med skinnsiden ned på aluminiumsfolie. Ca 10 minutter - sjekk før du tar den av grillen!

Ng
Laks med sennepssaus
Ferdigkjøpt sennepssaus fra salatmesteren, pepper, hvitløk og gressløk.
Dette ble litt fett, egentlig. Smaken var god, men sausen matchet ikke fettet i fisken. Gressløken var egentlig feil. Smakte greit nok, men ingen favoritt

Mg
Her brukte jeg bare krydderne i skapet

Sitronpepper
Paprikakrydder
Hvitløk (fersk)
Chili-olje

Dette fungerte egentlig bra. Sitronpepperen er jo veldig 80-talls, men litt blandet ut ble dette godt. Både jeg og mannen hadde denne varianten som favoritt.

Som tilbehør lagde jeg agurksalat og en grønnsalat.

Og: Vinden løyet og det ble deilig å spise ute!!

Én kommentar

matentusiasten

22.08.2010 kl.12:39

Har ikke så mye å komme med her - sliter nemlig med det samme selv! Håper å få noen nye innspill.

Skriv en ny kommentar

hits