Tunfisk med lime og sesamolje

Meny p CC Vest hadde utrolig fin tunfisk i dag. Jeg kjpte en biff/filet p 340 gram. Skikkelig tjukk og s ut til vre av topp kvalitet. Steikinga viste at det var en riktig antagelse :-) Oppskriften under er basert p middag laget til en skikkeligsulten person.

Retten bestr av
Stekt tunfisk, ovnsbakte poteter, stekt sjalottlk med sesamolje og surret vrlk/sukkererter

Ferskvarer
300-340 g tunfisk
1 pakke runde sukkererter
2 store stilker vrlk

Hyllevarer
3 sm sjalottlk
1 stor, saftig lime
3 ss rmme
3 sm eller 2 store poteter

Smr
Nytral olje
Olivenolje
Sesamolje
Salt og pepper
Sukker

Del potetene i bter. Ha p olivenolje, salt og pepper. Stekes i ovn ca 30 minutter p varmluft 225 grader. Tas ut etter 20 minutter og vend litt p btene.

Finhakk sjalottlk. Smelt smr i en kjele. Stek sjalottlken. Tilsett 1 ts sesamolje like fr den er ferdig. Skal gjerne stekes hardt - ikke bare mrnes - men ikke brennes. Dette kan serveres kaldt uten problemer

Varm gillpanna, kan selvflgelig ogs bruke vanlig stekepanne, men stripene fra grillpanna blir stilig og kjttet saftigere pga mindre stekeflate. Tunfisken stekes ca 3 minutter p hver side. Vend for f kryssmnster, ca 1 minutt p hver side. Ha p godt med sesamolje p siden som ligger opp - vend, og snu deretter kjapt. Gjenta p den andre siden. Ha over saften av en kvart lime - vend, og snu deretter kjapt. Gjenta p den andre siden. Legg fisken til side

Samtidig: Stek kjapt lk og sukkererter i smr. Tilsett saften av en halv lime. Tilsett 3 ss rmme og et par spiseskjeer vann. Rr rundt. Ta av varmen. Rr inn en liten ts sukker.

Server!!

Nyt!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits