Tunfisk med lime og sesamolje

Meny på CC Vest hadde utrolig fin tunfisk i dag. Jeg kjøpte en biff/filet på 340 gram. Skikkelig tjukk og så ut til å være av topp kvalitet. Steikinga viste at det var en riktig antagelse :-) Oppskriften under er basert på middag laget til en skikkelig sulten person.

Retten består av
Stekt tunfisk, ovnsbakte poteter, stekt sjalottløk med sesamolje og surret vårløk/sukkererter

Ferskvarer
300-340 g tunfisk
1 pakke runde sukkererter
2 store stilker vårløk

Hyllevarer
3 små sjalottløk
1 stor, saftig lime
3 ss rømme
3 små eller 2 store poteter

Smør
Nøytral olje
Olivenolje
Sesamolje
Salt og pepper
Sukker

Del potetene i båter. Ha på olivenolje, salt og pepper. Stekes i ovn ca 30 minutter på varmluft 225 grader. Tas ut etter 20 minutter og vend litt på båtene.

Finhakk sjalottløk. Smelt smør i en kjele. Stek sjalottløken. Tilsett 1 ts sesamolje like før den er ferdig. Skal gjerne stekes hardt - ikke bare mørnes - men ikke brennes. Dette kan serveres kaldt uten problemer

Varm gillpanna, kan selvfølgelig også bruke vanlig stekepanne, men stripene fra grillpanna blir stilig og kjøttet saftigere pga mindre stekeflate. Tunfisken stekes ca 3 minutter på hver side. Vend for å få kryssmønster, ca 1 minutt på hver side. Ha på godt med sesamolje på siden som ligger opp - vend, og snu deretter kjapt. Gjenta på den andre siden. Ha over saften av en kvart lime - vend, og snu deretter kjapt. Gjenta på den andre siden. Legg fisken til side

Samtidig: Stek kjapt løk og sukkererter i smør. Tilsett saften av en halv lime. Tilsett 3 ss rømme og et par spiseskjeer vann. Rør rundt. Ta av varmen. Rør inn en liten ts sukker.

Server!!

Nyt!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits