Tilbehør til laks på grill

Laks er den nye grillslageren, leste jeg i avisen nå i helga. På fredag grillet vi laks på hytta, og jada, det ble absolutt godt. Og veldig enkelt. Jeg tenkte at fisken kom til å dette ned mellom grillristene og at den ble brent og vond og tørr, men løsningen var aluminiumsfolie som ble flyttet rundt på grill med ulik varme basert på mengde kull på grillen.

Vi grillet den på aluminiumsfolie og lagde to varianter:

1. Laks med sennepssaus
Ha pepper på laksefilet og legg i aluminiumsfolie med sennepssaus. Grill. Ha på mer sennepssaus før servering

2. Laks med fiskekrydder og olivenolje
Vi kjøpte fiskekrydder fra en produsent jeg ikke husker navnet på, Brimis fungerer sikkert like godt. Den inneholdt fenikkel, persille, pepper osv. Vend fileten og stek

3. Tilbehør - kremet spinat
Lages inne. Rens spinaten og fjern grove stilker. Ha smør i en panne, smelt.  Stek hakket vårløk. Ha spinaten i panna. Klem spinaten mot varmen. Tilsett flere små smørterninger og hvitvin. Rør inn 3 ss rømme. Til to personer brukte vi en pakke spinat, 250 gram, og tre stilker vårløk, o,5 dl hvitvin. Salt og pepper etter smak.

Vårløk freses kjapt i smør


Kan dette gå bra??


Ser bedre ut - nå får alt plass


Spinaten tar form


Rømme tilsatt


Klart til servering



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits