Enkel og smaksrik sommersalat

Ofte synes jeg det er vanskelig å lage enkle, men smaksrike salater med få ingredienser. En salat kan gjøres god ved å pøse på med kjøtt og ost, men enkle beskjedne salater synes jeg ofte er vanskelig.

Hittil har jeg bare lykkes med to, den ene er gammel, den andre lagde jeg første gang forrige helg.

Den er perfekt til grillmat, og har få og holdbare ingredienser:

1 Salat, hva som helst - isberg, frissee, hjerte eller lignende
2. Stangselleri
3. Finrevet parmesan
4. Vårløk
5. Lime
6. Søt balsamico eddik. Den tykkflytende søte varianten, ikke den tynne sure. Min heter acetaia Dodi Riserva di Famiglia, men jeg mener standardprodusenter leverer denne som crême basilico tilgjengelig på meny, ultra eller lignende. Løp og kjøp - den holder seg i evigheter
7. Persille, gjerne bladpersille

Til to personer bruker jeg en halv, liten isberg, to til tre vårløk, tre stenger stangselleri + mye grønt, saften av 1/3 lime, to never persille, 20 g (ca) finrevet parmesan

Ha i parmesan like før servering, ellers får den litt brunt utseende når parmesanen suger opp eddiken. Men smaken blir uansett like god!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits