Middagstips: Enkel og rask fiskemiddag

I går lagde jeg middag til mannen, han hadde veldig lyst på fisk. Han er flink til å lage mat, men han bruker ofte så lang tid at han ofte går for enkle alternativer. Med litt øvelse og vilje til å gjøre 2-3 ting samtidig og èn liten snarvei går denne retten på knappe halvtimen. To fisketyper er ikke nødvendig, men blir penere på tallerkenen og skaper litt variasjon, spesielt siden den ene var ferdig marinert. Det sparer også en del tid. Å lage to paneringer/marinader tar jo ekstra tid

Innkjøp
Torskefilet 250 g
Marinert ørretfilet, huset fra ica (85 kr pr kilo!) 100 g
Rømme
Agurk

Hyllevarer
Gulrøtter
Poteter
Olivenolje
Sitron
Smør
Mel
Salt, pepper og sukker
Griljermel
Hvitvinseddik

Annet
Persille og gressløk fra verandaen (her fungerer det meste, smak og behag)

Lag agurksalat

Sett over poteter i halve eller biter - juks, men fungerer godt

Riv gulrøtter, tilsett olivenolje, sitron, salt pepper og sukker. Vend godt om. Bruk lite olje, mer sitron. Tilsett hakkede urter. Lag gjerne en rund klump av gulerotsalaten med en liten bolle hvis du gidder.

Bland mel, griljermel, salt og pepper. Ha noen sitrondråper på torskefileten - vend i melblandingen. Ha på nytt på sitron og vend en gang til.

Stek torsk og ørret. Begynn på 6 - begge filetene er tynne. Husk å ikke ha alt smøret i panna med en gang, stek på en side, ha så i mer smør og snu - melblandinga trekker til seg store mengder smør - det er onsdag, tross alt.

Server med rømme - vi er ikke veldig fan av saus.

3 kommentarer

Ingunn

09.07.2010 kl.11:23

Spennende blogg:) Jeg er også veldig glad i mat.

whooah - Line

09.07.2010 kl.17:01

Mmm, ser kjempegodt ut :)

slowfoodfastfood

10.07.2010 kl.12:11

Takk for det, ser du er godt i gang du også :-)

Skriv en ny kommentar

hits